Barion Pixel

Akárki – középkori látomásjáték

Kit érdekel ma egy moralitás? Allegorikus szereplők, tanító célzat, sötét középkor. Adott egy főszereplő (helyesebben az egyetlen valóságos szereplő), aki nem más, mint a Halál előtt álló Ember. Utolsó óráiban végigjárja a lélek útjait: kapaszkodik szeretteibe, erejébe, akaratába, szenvedélyeibe – azonban a végső pillanatban mind elhagyják. Eléri a legmélyebb sötétséget, ahonnan csak a bűnbánat hozhat megtisztulást. És így, gondolhatnánk, hogy már büszkén masírozik be a mennybe jótetteivel együtt, azonban újra elbukik, kiszolgáltatottá válik. Mert Ember. És a Halál nem viccel. Vagyis, de igen. Sokat is. Csak nem vicces…És ez akkor is érdekel minket, ha nem akarjuk.

Az eredeti moralitást lecsupaszítottuk és újratöltöttük – és most megmutatjuk: ilyen ez 2022-ben, a Gellért Színpad idén, ill. tavaly végzett színjátszóinak látomásain keresztül.

Szereplők:

Halál – Lukács Levente
Akárki – Andai Kata, Apáthy Borbála, Bakos Anna, Botta Borbála, Czétényi Borbála, Fekete Sára, Gisz Anna, Héjj-Csizmazia Iringó, Jakobey Villő, Lorx Miklós, Péteri-Takáts Bertalan, Szabó Júlia Veronika, Telek Domonkos, Telek Lilla, Telek Réka

Fény: Lorx Miklós, Göncz Gáspár, Panágl Márton
Plakát: Gundel Tamás

Rendezte: Széll Szilvia

Közelgő események

Korábbi események