Barion Pixel

Dunakanyar/A Whiskybe mártott táncosnő

Karinthy Ferenc: Dunakanyar

Nincs idő, nincs tér, csak egy találkozás… Egy emberi kapcsolat lehet felszínes, mély, szerelmi, baráti, bizalmi, és még rengeteg féle. Állandó változásban van; kialakul, elmúlik, távolodik vagy mélyül. 

Karinthy Ferenc Dunakanyar című darabját ebben a szellemben dolgoztuk fel. Egy férfi és egy nő megismerkedik egymással, és egy kapcsolat státuszain mennek végig, mintha csak leélnének egy mini életet, egy nem valós térben. Hiszen minden találkozás egy állomás az életünkben, lehet hogy hosszabb időt töltünk ott, vagy éppen rövidebbet, de mindig kicsit változik a viszonyunk hozzá. 

A humorral és érzelmekkel átitatott kétszemélyes előadásunk a mai világ társas kapcsolatait, a magány kérdését boncolgatja. Hogyan tudunk annyi csalódás után kapcsolódni egy idegenhez, vagy egyáltalán akarunk-e?

Rendezte: Bertók Niki és Talján Violetta

Szereplők: Pásztor Orsi és Szuromi Dániel

A Whiskybe mártott táncosnő

A fiatalság elmúlik… a színpadi fények tompulnak… s a varázslat már egy másik mámorba vezet át. Keserves múlt, boldogtalan jelen jellemzi azt a hitevesztett, erényektől megfosztott táncosnőt, aki egykoron a legnagyobbak közt tündökölt. Minek volt értelme, s minek nem? A szerelem felszabadít-e, vagy örök nyomorba dönt? „Ez az ember, talán megválthatott volna összes gyarlóságomtól…”

Rendezte: Oláh Sándor

Szereplő: Talján Violetta

Időpont: 2023.10.26. 19:00

Jegyek:

Közelgő események

Korábbi események