Barion Pixel

Good evening Mr. Blues – koncert

GOOD EVENING MR. BLUES

A hazánkban jól ismert szájharmonikás, Szabó Tamás, ezúttal az ’30-’40-es évek színes bőrű kultúrájában kalandozik, bemutatva az amerikai folk, country, blues kultúra megannyi szájharmonikás árnyalatát.

A repertoáron a régi tradicionális bluesok ugyanúgy megtalálhatók, mint a könnyebb hangvételű boogie-woogie vagy ragtime szerzemények, vagy éppen saját kompozícióik. A zenekari hangzáshoz – ebben a formációjában – két fantasztikus zenészkollegáját kérte fel, hogy elvarázsolják a közönséget, Sonny (gitár, ének) és Paszinger Zoltán „Singer” (nagybőgő) személyében. Sonny nevét már jól ismeri a hazai bluesközönség, tizenhat éves korától játszik mindenféle hazai fesztiválokon.

Az akusztikus és kora-elektronikus Rhythm and Blues szerelmesének sajátos formációja a Sonny and his Wild Cows. Sonny elragadó színpadi jelenléte miatt külföldön is nagyon népszerű. A trió nagybőgőse sem ismeretlen a közönség számára, hiszen a Mystery Gang egyik alapítója, aki közel 20 évig volt a rockabilly trió oszlopos tagja. Sonnyval közös zenekaruk az Ed Philips and the Memphis Patrol formáció, akik a rock and roll szerelmeseinek kedvenc hazai zenekara.
Ezen a különleges estén egy régi zenészbarát, egy fantasztikus zongorista is csatlakozik a csapathoz, aki hosszú évek alatt kitanulta a tradicionális blues megannyi stílusát. Legyen az akár New Orleans-i standard blues, a ’30-as évek boogie-woogie-ja, vagy a Louisana-i pop valamelyik irányzata, esetleg könnyedebb country, otthonosan mozog szinte minden műfajban. Nagy Szabolcs nevét olyan zenekarok tagjai között olvashatjuk, mint a Ripoff Raskolnikov Band, Muddy Shoes vagy a Braindogs.
Tamás 1996 óta több közös lemezt is készített Szabolccsal, amin Szabi nemcsak mint zongorista, hanem mint dalszerző és hangszerelő is résztvállalt. Ezen kívül sok egyéb koncerten és színházi előadásban is muzsikáltak már közösen.
A programban a sok elfeledett blues-standard mellett talán felcsendül majd Chat Baker, Irving Berlin vagy Paul Butterfield egy-egy szerzeménye is.

Időpont: 2023. április 01. 20:00

A szervezők a műsorváltoztatás és a beléptetés jogát fenntartják.

Közelgő események

Korábbi események