Barion Pixel
butterbros_kep

Butterbros klipforgatás a Katakombában!

2022.05.28.

A hard-, alternatív-, stoner- és garage-rockot keverő, feltörekvő Butterbros zenekar immár a harmadszorra készít klipet szinte teljesen önerőből, kizárólag baráti segítségeket igénybe véve. Most a 2021 decemberében megjelentetett ’Szar Kedvem Van’ című dalukhoz forgattak videót a Katakomba pinceszínházban.

A ’Szar Kedvem Van’ egy 4-5 éves szerzemény, mely még Ábel (Kovács Ábel – basszusgitár, vokál) egyik gimis zenekarában született és a szöveget is ő írta hozzá. „Nem akartuk veszni hagyni a dalt, mivel koncerteken mindig közönségkedvenc volt és mi is nagyon szerettük játszani. Áthangszereltük a mostani felállásunkra és kisebb módosításokat vittünk végbe a szövegben, hogy igazán Butterbros-os legyen.”

A videóklip egy napon lett rögzítve a trió előző megjelent klipjével, amit ’Devil’s Pact’ c. számukhoz készítettek. A ’Szar Kedvem Van’ klipje valójában egy „ál-behind-the-scenes” videó a ’Devil’s Pact’ forgatásáról, ami egy olyan forgatási napot mutat be, ahol semmi sem úgy jön össze, ahogy azt a bandatagok és a stáb tervezi. Az trió parodisztikus jelleggel mutatja be a “behind the scenes” videók hangulatát, illetve azokat a zenekarokat, akik egy olyan őszinte műfajban, mint a ,,hogyan készült videó”, is megjátszák magukat és egy erőltetett személyiség mögé bújnak.

A videóban keveredik a spontaneitás a megrendezettséggel, a vidámság a fájdalommal, a nevetés a bosszankodással.

Butterbros tagok:

  • Koenig Benedek – dob, vokál
  • Kovács Ábel – basszusgitár, vokál
  • Lukács Levente – gitár, ének

Színház a föld alatt

Alig múlt egy évtizede, hogy egy lendületes drámapedagógus szakember a Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium támogatásával színházat teremtett a kerületben. A diákszínpadból azóta

...