Barion Pixel
hirek_foto_lorca

Megjelent a LORCA CD!

2019.12.12.

A LORCA bár spanyol ihletésű, mégsem spanyol lemez. Jobban kötődik a mindig és mindenütt fellelhető, Lorca költői világát meghatározó motívumokhoz: szerelem, nász, menekülés, gyilkosság, halál. A zenei tételeket rövid versek választják el egymástól.

Olgyay Gábor zeneszerző a Katakombában bemutatott Vérnász című dráma jeleneteihez komponált kísérőzenét. Ennek továbbgondolásából született a LORCA CD, neves művészek közreműködésével.

A zenekarban a négy állandó hangszer (fuvola, cselló, vibrafon, gitár) mellett két énekes szólista szerepel: szoprán és bariton, illetve egy különleges hangzású kórus (kontratenor, tenor, basszus). Az ütőhangszerek részint élénk színekkel, részint komor, monumentális effektusokkal töltik be a zenekar által szabadon hagyott teret. A tradicionális jelleget spanyolos hangsorok, akkordmenetek tartják fenn.

A CD megrendelhető itt

Hálásan köszönjük Olgyay Gábor közreműködését az előadásokon, és
büszkék vagyunk rá, hogy ezt a világszínvonalú alkotást
a Katakomba inspirálta!

Színház a föld alatt

Alig múlt egy évtizede, hogy egy lendületes drámapedagógus szakember a Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium támogatásával színházat teremtett a kerületben. A diákszínpadból azóta

...