Barion Pixel
cikk_borítókép

Sztármenedzser: Társulatunk tagja a Butterbros videóklipjében

2023.06.24.

A Butterbros trió új, Sztármenedzser c. dalához készített videóklipjében egy kiégett, befolyásos menedzser hallgatja meg a zenekar legújabb szerzeményét. A karaktert a Katakomba Társulat egyik oszlopos tagja, Szűcs Márton kelti életre.

A 2020-ban alapult, fiatal egyetemistákból álló budapesti garage/hard/alternatív rock formáció még saját, egyedi stílusának keresési időszakában írta a Sztármenedzser c. számot, mely szándékosan klisés, ’80-as éveket megidéző gitár-riffekkel és énekszólamokkal operál.

A dalhoz készült videóklip egy befolyásos, de kiégett menedzsert mutat be saját otthoni fészkében, amint a Butterbros zenekar legújabb számát hallgatja (és véleményezi).

Az együttes énekes-gitárosa (egyben a Katakomba Társulat egyik tagja), Lukács Levente kérte fel a karakter életre keltésére a társulat egy másik tagját, Szűcs Mártont, aki valósággal lubickol a szerepben. Az alapvetően nem könnyű feladatot (a videó egy snittből áll, így végig szerepben kell maradni, illetve a kameramozgás hiánya teljes mértékben a főszereplőre ruházza a nézők szórakoztatásának felelősségét) Márton rutinból abszolválja, magával ragadó színészi játéka könnyedén lefoglalja a klip megtekintőinek figyelmét.

A klipet az együttes gitáros-énekese, Lukács Levente rendezte és vágta, az operatőri munkát Márkus Lőrinc (Video Maker Division) végezte.

Butterbros tagok:

Koenig Benedek – dob, vokál

Kovács Kristóf – basszusgitár, vokál

Lukács Levente – ének, gitár

A Butterbros Sztármenedzser c. dalának videóklipje az alábbi linken tekinthető meg: https://youtu.be/mAYkDzx2eHM

Színház a föld alatt

Alig múlt egy évtizede, hogy egy lendületes drámapedagógus szakember a Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium támogatásával színházat teremtett a kerületben. A diákszínpadból azóta

...